Wat verzekeren we?

Met de Woonschepenverzekering, zoals deze ook wel noem wordt, kunt u uw woonboot verzekeren. Of het nu gaat om een nieuwgebouwde watervilla (woonark) of voormalige beroepsvaartuigen die tot woonboot zijn omgebouwd, uw woonboot is met een prima dekking verzekerd met de Woonbootverzekering

Uw woonboot is verzekerd tegen schade door alle plotselinge gebeurtenissen van buitenaf. Bijvoorbeeld schade door brand, diefstal, lekkage, maar ook schade door een aanvaring.

Voordelen van de Woonbootverzekering

  • woonbootverzekering wat verzekeren weU bent bij brand, diefstal, lekkage en een aanvaring goed verzekerd.
  • maar ook  inbraak, vandalisme en ‘van buiten komende onheilen’ zoals storm, en blikseminslag\
  • Verzekerd tegen schade door eigen gebrek
  • Verzekerd voor lichtings- en opruimingskosten, hulplonen, reddings- en bergingskosten
  • Transport van en naar de werf, tijdens droogzetting of tewaterlating en gedurende het verblijf op de werf
  • Uw drijvend terras, meerpalen, steiger en schuur op de wal kunt u ook verzekeren.
  • U krijgt 24 uur per dag hulp, bijvoorbeeld bij een brand of als uw woonschip zinkt.

Inboedel

U kunt ook uw spullen (inboedel) in uw woonschip meeverzekeren. Wilt u een drijvend terras, meerpalen of een steiger meeverzekeren? Of een schuur of een garage op de wal? Ook dat kan.

Schade aan derden

Voor schade aan derden is een zeer ruime WA-dekking beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan zaakschade, letselschade of milieuverontreiniging.

Een aansprakelijkheidsverzekering is zeker noodzakelijk omdat uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen dekking heeft. Omdat deze verzekering geen schade dekt veroorzaakt door vaartuigen. Als uw woonboot losslaat en tegen uw buurman aanwaait, dan dient uw ark te beschikken over een eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Het is dus van belang dat u hierbij goed oplet en zekerheid heeft dat u ook in een dergelijke situatie niet alleen de schade aan uw eigen woonboot vergoed wordt, maar dat uw buren de aan hun toegebracht schade ook vergoed krijgen.

Meer schadeservice

U kunt 24 uur per dag hulp krijgen, bijvoorbeeld bij een brand of als uw woonschip zinkt. Dan  regelt men een ander verblijf voor u.

Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees de voorwaarden bij de Delta Lloyd Woonschipverzekering.