Wat verzekeren we niet?

Het belangrijkste is niet alleen ” wat we verzekeren ”  maar u moet ook weten ” wat verzekeren we niet ” verzekerd is moet u weten. Maar ook van belang is natuurlijk:  een snelle service, persoonlijke aanpak en de premie die we bereken. Ontdek hoe u met Pleziervaartpolis de meeste waar voor uw geld krijgt

 

woonbootverzekering wat verzekeren we nietDe belangrijkste schades die we niet verzekeren:

  • schade die ontstaat door normale slijtage;
  • schade als u uw woonschip verhuurt;
  • schade die u met opzet veroorzaakt;
  • schade door slecht onderhoud van uw woonschip;
  • schade door de aanwezigheid van huisdieren;
  • schade doordat neerslag binnendringt door openstaande ramen, deuren of luiken.

 

Een polis is geen onderhoudscontract

Wie zijn polis leest, komt ongetwijfeld een zinsnede tegen als: “De verzekerde moet alles doen om schade te voorkomen of te beperken”. Of: “Schade voortkomend uit onvoldoende onderhoud is van de verzekering uitgesloten.” Maar wanneer heeft alles gedaan om schade te voorkomen? En wat is voldoende onderhoud?

Als het hard gaat stormen en je boot slaat los, en achteraf blijkt dat de kabels verrot waren en allang vervangen hadden moeten worden, dan is het duidelijk dat de verzekering de schade niet dekt.

Maar een grijs gebied blijft er altijd. Dat zijn de schadegevallen waar discussie over ontstaat. is er sprake van verwijtbaar gedrag als de schade bijna te verwachten is. “Zo kan een leek verzinnen dat je de hoofdkraan moet afsluiten als je bij strenge vorst voor langere tijd weggaat.” Het zijn zaken die je behoort te weten als je op het water woont, hoewel hij ook ziet dat de ‘moderne woonbootbewoner’ zich vaak niet bewust is van deze zaken.

Wij benadrukt dat de polis geen onderhoudscontract is:  U bent verzekerd voor onvoorziene gebeurtenissen. Wanneer u een dak verwaarloost en u krijgt waterschade door regenval, is dat niet onvoorzien, maar het gevolg van onvoldoende onderhoud.

 

De woonbootverzekering: léés die voorwaarden!

De meeste mensen lezen de voorwaarden van hun woonbootverzekering maar één keer: als ze de polis afsluiten. Daarna leven ze in de veronderstelling dat ze goed verzekerd zijn zolang ze de premie op tijd betalen. Toch is het verstandig om de polis regelmatig eens tevoorschijn te halen en de kleine lettertjes te lezen. Welke risico’s zijn ook alweer uitgesloten? Wat houdt ‘voldoende zorg’ voor de woonboot eigenlijk in? En hoe zit het met onderverzekering? Wij vertellen u graag waar u op moet letten wilt u goed verzekerd zijn én blijven.

Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees de voorwaarden [PDF] bij de Delta Lloyd Woonschipverzekering.