Wat krijgt u bij schade?

Herstelkosten

Hebt u schade aan uw woonschip? Dan krijgt u het bedrag waarvoor u de schade kunt (laten) herstellen (herstelkosten).

Nieuwwaarwoonbootverzekering wat krijgt u bij schadede

Hebt u schade aan uw spullen (inboedel)? Dan krijgt u meestal de nieuwwaarde terug. Dit is het bedrag dat u nu zou moeten uitgeven als u de spullen opnieuw moet kopen.

Dagwaarde

Zijn uw spullen (inboedel) minder waard dan 40% van het bedrag waarvoor u ze hebt gekocht? Dan krijgt u de dagwaarde van uw spullen terug. De dagwaarde is de waarde van de spullen op het moment van de schade.
Er zijn meer uitzonderingen waarbij u niet het hele bedrag terugkrijgt.

24-uurshulp

U kunt 24 uur per dag hulp krijgen. Bijvoorbeeld bij een brand of als uw woonschip zinkt. Delta Lloyd kan dan bijvoorbeeld een ander verblijf voor u regelen.

Meer voor u

We willen onze dienstverlening graag verbeteren en u ook voorzien van tips , links en andere nuttige informatie over drijvende woningen.

waterwoningverzekeringTips voor uw  woonboot

  • Vraag vroegtijdig advies om extra sleep-ogen in uw bak mee te laten storten voor het aanmeer systeem. Dit scheelt u later heel veel extra kosten.
  • Denk aan een betonnen casco met een vlakke wand of een dubbele ark om draadeinden bij de bouw uit de wand te laten steken om een bordes of loopbrug te monteren.
  • Kijk uw standpijp na of hij hoog genoeg is of laat een inspectie doen en ophogen.
  • Spreek duidelijk af met de sleper van uw gebruikte of nieuwe ark om die voorlopig af te meren totdat het definitieve aanmeer systeem aangebracht wordt.
  • Met ijsvorming: hak uw looprand los. Deze kan omhoog komen als het water zakt.
  • Kijk voordat het slechte weer komt uw aanmeer systeem na, of laat een inspectie doen.
  • Denk aan het onderhouden van de rioolpomp.

Links

Er zijn een aantal websites waar u veel nuttige informatie kunt vinden over woonboten, woonarken, watervilas, waterwoningen, drijvende woningen en woonschepen.

Voor u hebben wij er een aantal geselecteerd: