Veelgestelde vragen over ons

Heeft u een vraag over ons of de bootverzekering? Bekijk hier veel gestelde vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan gerust: 085 – 401 17 60.

Natuurlijk kunt u ook het contactformulier invullen of een mail sturen aan info@pleziervaartpolis.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wie is Pleziervaartpolis?

Pleziervaartpolis is een onderdeel van Henskens Yachtverzekeringen.

Wij zijn een intermediairbedrijf in verzekeringen wat zich richt op het verzekeren van watersport gerelateerde verzekeringen, zoals een bootverzekering. Wij zijn een label van Henskens Yachtverzekeringen.

Er zijn geen banden met verzekeraars. Met deze site bieden wij schadeverzekeringen van Nationale Nederlanden v/h Delta Lloyd aan zoals de waterportverzekering. Wilt u bij een andere verzekeraar een bootverzekering of andere verzekering aanvragen, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

Waarom zou ik mijn bootverzekering via Pleziervaartpolis sluiten?

U kunt 24 uur per dag 7 dagen per week de premie van uw bootverzekering berekenen en uw bootverzekering afsluiten.

Team van specialisten

Maar ook telefonisch zijn ons specialisten  voor u direct bereikbaar voor uw vragen. En voor calamiteiten ook na kantoortijden, dus ook in het weekend.

 

Execution Only of advies

Wilt u een bootverzekering afsluiten zonder een advies en kunt u zelf uw keuze bepalen dan kiest u van Execution Only

Als u liever gebruik maakt van onze expertise en wenst u een advies op maat dan is dat ook mogelijk.

 

Niet goed, geld terug

Na ontvangst van de bootverzekeringspolis, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Wilt u de bootverzekering toch niet, stuur dan de polis terug en u ontvangt zonder verdere vragen eventueel betaalde premie terug.

 

Betrouwbaar

Wij voldoen aan alle eisen van het AFM (Autoriteit Financiële Markten) en zijn aangemeld bij het Klachteninstituut Financiele Dienstverlening

 

Onafhankelijk

Wij hebben geen banden met verzekeraars en zijn dus 100% vrij in onze advisering waarbij u belang voorop staat

Bent u verzekeraar of tussenpersoon?

Wij zijn een tussenpersoon, gespecialiseerd in watersportverzekeringen. Het voordeel dat je als klant hebt is dat we een onafhankelijk advies kunnen geven.

Elke boot, schipper en situatie is uniek. wij kijken daarom als u ons een advies vraagt welke verzekeraar het beste product voor u heeft. Hiervoor hebben wij meerdere verzekeraars geselecteerd. Deze moeten een goede watersportverzekering hebben en een afdeling welke volledig thuis is in de watersport. Zo hebben veel klanten kunnen helpen bij hun keus voor de beste bootverzekering. Ook voor u willen wij dat graag doen.

Het product dat u op deze site aantreft is van Nationale Nederlanden v/h Delta Lloyd. andere sites zijn o.a. gericht op de watersportproducten van Europeesche, Unigarant, TVM Schepenverzekering (voorheen Noord Nederland en SON ), Pantaenius, EOC, SAA enz.

De keuze waarom wij het advies uitbrengen voor een bepaalde maatschappij kan zijn om:

 • prijs
 • voorwaarden conditie’s
 • service
 • pechhulp
 • specifieke wensen zoals ligplaats, wedstrijdzeilen
 • reisdoel
 • gebruik voor verhuur en/of charter
 • enz.

Wanneer ik de bootverzekering zonder uw tussenkomst afsluit, is dan mijn premie lager?

Nee het rechtstreeks afsluiten bij een verzekeraar is niet lager omdat u zelf de premie direct berekend of geen gebruik maakt van ons advies / bemiddeling

Bij het afsluiten van een bootverzekering komt meer kijken dan het berekenen. Zelfs kan het zijn dat duurder uit bent omdat wij gezien de relaties met maatschappijen kortingen kunnen bedingen.

Wanneer u gebruik maakt van een directwriter, moet u zelf als regelen en ook eventuele schade zelf regelen eventueel verhalen op de tegenpartij. Ook hebben wij moeten vast stellen dat bij een aantal directwriters minder kennis aanwezig is over de watersport dan de maatschappijen waarmee wij samenwerken.

VERDER HEEFT U DE NAVOLGENDE VOORDELEN:

 • wij  zijn zelf watersporters en spreken dus uw taal
 • wij houden rekening met uw wensen, en beoordelen dan bij welke verzekeraar u de beste bootverzekering kunt krijgen. Hierbij is prijs prestatie verhouding ook van belang
 • wij controleren de dekking, de premie welke door de maatschappij aan u wordt verzonden
 • bij schade zijn wij uw aanspraakpunt en staan u terzijde met onze kennis
 • indien gewenst bekijken wij samen met u tussentijds  of u nog de juiste bootverzekering heeft, door polisdekking en premie te controleren
 • u heeft inzage in ons polis- en schadedossier.

DOE UW VOORDEEL

Waarom zou u zelf een bootverzekering regelen? Neem gerust met ons contact op, en vraag om informatie. Het verzekeren van u boot is het werk van specialisten, Vraag geheel vrijblijvend ons advies aan