Zelf doen of een erkend bedrijf?

Watersporters dienen een beetje handig te zijn, niet alleen tijdens het varen maar ook met onderhoud. Dat bespaart flink in de kostensfeer. Veel klussen kunt u ook gerust zelf doen want vaak is het niet ingewikkeld.

Maar laat werkzaamheden welke u zelf niet kunt over aan de een erkend bedrijf. Het kan zelfs zijn dat uw verzekeraar aangeeft dat bepaalde werkzaamheden(bijv. winter klaar maken) zijn voorgeschreven aan een erkend bedrijf. Zie u polisvoorwaarden erop na of vraag het aan ons.

Op internet kunt u diverse site vinden over onderhoud en aanverwante artikelen enige sites zijn:

Watersportalmanak

Bootcoach Bob

Polyester shoppen

Boot schilderen

ANWB

Legerstee webshop

Nautisch Centrum Amsterdam

Nauticlink

Hout en boot onderhoud

Alles over varen

Ook zijn er diversen boeken in te verkrijgen over bootonderhoud zoals:
“Bijbel voor bootonderhoud” van uitgeverij De Alk vindt u tal van tips en adviezen om uw schip in topconditie te krijgen en te houden. Deze zeer complete gids helpt de booteigenaar met stap-voor-stap instructies het noodzakelijke onderhoud te verrichten, maar ook ingewikkelde herstelwerkzaamheden en reparaties uit te voeren.
Duidelijke schema’s en tekeningen, prachtige instructieve foto’s en heldere uitleg ondersteunen de schipper bij het onderhouden van zijn schip, of dat nu een sloep, zeiljacht, open boot of motorschip is.