Veelgestelde vragen over de reisverzekering

Heeft u een vraag over de reisverzekering? Bekijk hier veel gestelde vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan gerust: 085 – 401 17 60

Veelgestelde vragen over bootverzekering treft u aan onder klantenservice

Ben ik verzekerd als ik per ongeluk schade veroorzaak in mijn vakantieverblijf?

Ja, u bent verzekerd. Wij vergoeden schade tot maximaal € 1.250, – per reis aan een gehuurd vakantieverblijf en de daarbij behorende inventaris. U hebt recht op een vergoeding omdat de schade niet het gevolg is van opzet of grove schuld.

Als ik ga skiën ben ik dan verzekerd als ik bijvoorbeeld een been breek?

Ja, u bent verzekerd want wintersport is standaard meeverzekerd. Dat betekent dat de dekking van uw reisverzekering ook geldt tijdens het skiën. Als u de aanvullende verzekering medische kosten afsluit bent u ook verzekerd voor medisch noodzakelijke geneeskundige behandeling als u een been breekt. Dit geldt alleen als u een basis zorgverzekering hebt in Nederland. Als geneeskundige kosten niet vergoed worden door de basis zorgverzekering of een aanvullende zorgverzekering, dan vergoedt de aanvullende verzekering medische kosten van de reisverzekering de behandelingskosten in het ziekenhuis.

Ben ik nog verzekerd als ik een keer vergeet mijn premie te betalen?

Ja, u bent nog gewoon verzekerd. Delta Lloyd stuurt eerst een aanmaning waarin staat dat u nog 14 dagen de tijd heeft om de premie te betalen.

Ben ik verzekerd als mijn bagage wordt gestolen tijdens mijn reis?

Ja, de diefstal van uw bagage is verzekerd. U bent namelijk standaard in de hele wereld verzekerd tijdens reizen die maximaal 365 dagen achter elkaar duren.

Wanneer kan ik mijn reisverzekering opzeggen?

De verzekering kan in het eerste jaar niet worden beëindigd. Na dit jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand.

Ben ik verzekerd als mijn bagage tijdens de reis uit mijn auto wordt gestolen?

Ja, maar tot een bepaald maximum en alleen als het overdag gebeurt. Diefstal tussen 22.00 en 7.00 uur vergoeden wij niet.

Stel dat ik een ernstig ongeluk krijg in het buitenland als ik alleen op reis ben? Kan ik dan familie laten overkomen?

Als de Delta Lloyd Hulpdienst daar toestemming voor geeft, betalen wij de reis en verblijfkosten van één persoon.

Stel ik word ziek of er gebeurt wat anders waardoor ik niet meer op reis kan. Onder welke voorwaarden kan ik de vakantie kosteloos annuleren?

Alleen als u de aanvullende verzekering Annulering hebt afgesloten kunt u in geval van ziekte kosteloos annuleren. Met deze aanvullende verzekering Annulering kunt u uw reis annuleren tot en met de vertrekdag of de ingangsdatum van de huur van uw vakantieverblijf. Wij vergoeden uw reis- of huursom voor niet-genoten vakantiedagen. De maximale vergoeding is € 1.500, – per persoon per reis.

Bekijk onze polisvoorwaarden [PDF] .