Wanneer kunt u opzeggen?

U kunt uw bootverzekering om meerdere redenen opzeggen. Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Bij het afsluiten van de verzekering

Na het afsluiten van een verzekering heeft u altijd twee weken bedenktijd, na ontvangst van de polis. Dus mocht u zich binnen twee weken bedenken neem dan contact met ons of de andere aanbieder contact op.

bootverkoop 4Verkoop van de boot

Wanneer u de boot heeft verkocht hoeft u deze natuurlijk niet meer te verzekeren. Laat op de verzekering stopt niet automatisch. Bij verkoop is geen opzeg termijn van toepassing. Maar het is wel van belang dat u het zo snel mogelijk doorgeeft.

Wijziging van premie en/of voorwaarden

Wanneer de verzekeraar een premieverhoging toepast of de voorwaarden wijzigt mag u altijd overstappen naar een andere verzekeraar. Er is dan geen opzegtermijn van toepassing en kan de verzekering beëindigd worden wanneer de wijziging ingaat.

Na afwikkeling van en schade

U kunt de verzekering tot één maand nadat de schade is afgewikkeld opzeggen. Maar ook wanneer uw boot total loss of gestolen is kunt u de bootverzekering opzeggen.

U niet meer in Nederland woont of gevestigd bent

U kunt alleen de bootverzekering aanhouden als u in Nederland ingeschreven staat. Als u gaat emigreren naar het buitenland moet u dit aangeven. U moet dan een nieuwe boot verzekering afsluiten. Maar let op ook wanneer u in het buitenland gaat wonen hebben wij mogelijkheden om uw boot te verzekeren. Vraag ernaar wanneer u gaat emigreren.

U wilt naar een andere verzekeraar

Het kan natuurlijk zijn dat u naar een andere verzekeraar wil. Let wel op dat uw bootverzekering niet automatisch opgezegd wordt, Dit moet u (vaak) zelf doen of het wordt gedaan door de nieuw aanbieder, zo geven dan aan u op welke wijze zij dat voor u regelen. Voorkom dat u dubbel verzekerd bent.

Verzekeraars mogen niet meer stilzwijgend contracten verlengen. Loopt uw verzekering al minimaal een jaar bij dezelfde verzekeraar? Dan kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

De meeste verzekeraars hebben een contracttermijn van één jaar, maar er zijn uitzonderingen, raad pleeg altijd uw polis.

 

Stapt u over naar Pleziervaartpolis maak dan gebruik van onze opzegservice