Altijd een bootverzekering die past

Als booteigenaar wilt u een goede en zeer complete bootverzekering en dat tegen een scherpste premie. Een bootverzekering waarmee u zorgeloos kunt genieten van uw kostbare bezit. En zoekt u daarbij ook een adviseur met passie voor de watersport dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Zoals bij autozekering kun U een boot alleen verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en met Beperkt of Volledig Casco verzekeren. Maar vergeet bij uw keuze ook niet eventuele verdere aanvullende verzekering, dit vinden wij als adviseur net zo belangrijk als u uw keuze maakt.

Bootverzekering niet verplicht in Nederland

Een bootverzekeringHet verzekeren van uw boot is in Nederland niet verplicht. Kleinere (zeil)boten,tot maximaal 4pk of een zeiloppervlakte van < 15m2, zijn op de particuliere vaak aansprakelijkheidsverzekering particulier (AvP) gedekt (controleer uw eigen AvP voorwaarden hiervoor). Vaartuigen die buiten deze criteria vallen, zijn dus niet voor aansprakelijkheid verzekerd!

Door veel jachthavens(exploitanten), wedstrijdorganisaties, stallingsbedrijven, watersportverenigingen is echter bepaald dat u zonder een verzekeringsbewijs uw boot niet meer mag aanleggen. Zelfs kan een vaarvergunning gekoppeld worden aan het hebben van een bootverzekering.

Voor een aantal landen geldt een verzekeringsplicht voor boten. Deze verplichting geldt ook voor buitenlanders die in deze landen varen.

Uw verzekering afsluiten bij pleziervaartpolis.nl

Eigenlijk kunt u dus niet meer zonder een bootverzekering.

En voor de kosten hoeft u het niet te laten, deze wegen niet op tegen de risico’s die u loopt. Denk hier bij aan de risico’s zoals inbraak, aanvaring, bergingskosten, motorschade, of bijv. letselschade, welke kosten zeer hoog kunnen oplopen.

Pleziervaartpolis.nl kunt u een boot verzekeren, passend op uw persoonlijke situatie. Bereken zelf uw premie, maak daarbij zelf uw keuze en u hebt de mogelijkheid om de verzekering direct aan te vragen. Maar u kunt er ook voor kiezen om vrijblijvende offerte aan te vragen, voor een advies op maat.

Bootverzekeringen voor o.a.: