Wat verzekerd de bootverzekering Delta Lloyd?

bootverzekering Delta LloydMet de bootverzekering Delta Lloyd maakt u een goede keuze mogelijkheid voor een beperkte dekking of een uitgebreide dekking. De handige rekenmodule berekent voor u snel wat u betaalt voor de bootverzekering van uw keuze. U moet wel eerst weten welke dekking u uw boot wilt verzekeren. U kunt kiezen uit drie basisdekkingen:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco

WA

Wij raden u aan om uw boot altijd WA te verzekeren, ondanks dat dit geen verplichte verzekering is.

De kosten kunnen hoog oplopen als u met uw boot schade veroorzaakt aan anderen, bijvoorbeeld aan een andere boot, een zwemmer of een sluisdeur. Maar ook bij milieuverontreiniging , veroorzaakt door uw boot, kunt u/derden aanspraak op de WA maken.

Soms moeten bij een (dreigende) schade kosten worden gemaakt, zoals hulplonen, reddings- en bergingskosten, lichtings- en opruimingskosten. Deze kosten zijn gedekt!

Schade aan uw eigen boot wordt niet vergoed met de WA dekking.

Beperkt Casco

Naast de WA dekking heeft u hiermee De Basis Casco is een voordelige bootverzekering omdat in vergelijking met de uitgebreide bootverzekering enkele dekkingsaspecten niet of beperkt van toepassing zijn. De Basis Casco is vooral geschikt voor wat oudere boten.

De verzekering is niet alleen geldig op het water, de complete dekking geldt ook tijdens de winterberging,  droogzetting of tewaterlating en reparatie. Dit alles binnen het afgesproken verzekeringsgebied

Echter het premieverschil is niet altijd groot waardoor het misschien toch aantrekkelijk is om uw keuze te doen voor de Volledig Casco.
In het  dekkingsoverzicht ziet u waartegen u zich kunt verzekeren.

Volledig Casco

Dit is de meest complete dekking (incl. WA)voor uw boot. Uw boot is niet alleen tegen schade door van buiten komend onheil verzekerd, maar ook tegen schade door materiaal- of montagefouten. Als uw mast afbreekt omdat hij slecht gemonteerd of van slecht materiaal gemaakt is, dan vergoedt de verzekeraar uw schade.

Deze verzekering heeft dus een uitgebreidere dekking dan de “Beperkt Casco“. En desondanks blijft de premie zeer aantrekkelijk

In het dekkingsoverzicht ziet u waartegen u zich kunt verzekeren.

Voor detailinformatie over de bootverzekering kunt u de voorwaarden raadplegen.

Bootverzekeringen voor o.a.: