Berekenen  bootpremie

Het berekenen van de premie van een bootverzekering wordt gedaan op basis van  diverse factoren, hieronder hebben wij de belangrijkste factoren voor u vermeld.

Verzekerde risico’s:

Zoals bij veel verzekeringen, geldt bij een bootverzekering dat de premie hoger wordt naarmate er meer risico’s verzekerd worden. Zo zal een bootverzekering met alleen een WA dekking, goedkoper zijn dan een WA + Beperkt Casco en deze zal weer goedkoper zijn dan een WA + Volledig Casco bootverzekering.

bootverzekering berekenen en vergelijkenWelk type boot wordt ter verzekering aangeboden:

Het type boot bepaalt voor een deel hoe groot de kans op schade is. Daarnaast hangt het vaak ook van het type boot af hoe groot de schade en wat voor soort schade is die veroorzaakt kan worden.

Zo kan een grote, snelle en zware speedboot sneller schade veroorzaken dan een kleine, langzame rubberboot. Vaak zal de schade die de speedboot veroorzaakt aan anderen ook groter zijn. Hoe groter de kans op (aanzienlijke) schade, des te hoger de premie.

De waarde boot: 

Als u ook de schade aan uw eigen boot verzekerd, is de waarde van de boot natuurlijk een belangrijke factor bij de premiebepaling. Hoe hoger de waarde, des te hoger de premie. Vergeet niet de waarde van de motor ook op te nemen

De leeftijd van de boot:

Ook premiebepalend is de leeftijd van de boot bij aanvang van de verzekering, Hoe jonger de boot hoe meer bouwjaarkorting u krijgt.

Het vaargebied:

De dekking van de verzekering is meestal beperkt tot een bepaald vaargebied. U kunt kiezen tussen verschillende vaargebieden. Hoe groter het gebied, des te hoger vaak de premie.

De ligplaats van de boot:ligplaats

De premie van de verzekering wordt vaak hoger als de ligplaats van de boot niet in Nederland is.
Hoe hoger de kans op schade (denk ook aan diefstal), des te hoger de premie.

De haalbare vaarsnelheid:

Hoe hoger de snelheid, des te hoger de kans op schade, des te hoger de premie.

Het schadeverleden van de eigenaar:

U krijgt korting (no-claim) als u als eigenaar van een boot in het verleden geen of weinig schade veroorzaakt heeft. Hierbij wordt aan de hand van schadevrije jaren de no-claim korting bepaald. Hoe langer schadevrij, des te hoger de no-claim korting, des te lager de premie.

De inboedel:

De inboedel is gratis meeverzekerd. Wilt u meer verzekeringen bij de Beperkt Casco dekking verstrekken wij op aanvraag hiervoor een premie

Bij de Volledig Casco dekking is de inboedel onbeperkt meeverzekerd

Nautische uitrusting:

Als u deze wilt mee verzekeren op zowel de Beperkt Casco als Volledig Casco dient u bij de waarde bepaling hiermee rekening te houten.

Eigen risico:

Standaard is het eigen risico nihil voor zowel “Beperkt Casco” als “Volledig Casco” . Op het moment dat u kiest voor een extra eigen risico is de premie lager.

U kunt het eigen risico aanpassen. Hierbij geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe hoger uw premiekorting. U kunt kiezen uit:

  • Eigen risico van €250, –
  • Eigen risico van €500, –

Is een vaartuig meer waard dan €100.000, -? Dan is een hoger eigen risico mogelijk.

Wilt u een catamaran verzekeren tegen schade? Dan geldt een verplicht eigen risico van € 250,-. Dit kunt u verhogen tot € 500,-.

Zoals u kunt zien, is het dus van een groot aantal factoren afhankelijk hoe hoog de premie uitvalt.

Direkt regelen

Offerte aanvragen

Bereken uw premie

Bootverzekering afsluiten

Partners van Pleziervaartpolis.nl

nautischcentrum amsterdam

Legerstee watersport centrum

watersportbeveiliging